Támfalépítés, gyepszőnyegezés és növénytelepítés

Támfalépítés, gyepszőnyegezés és növénytelepítés

A kezdetek

Kedves megrendelőnk 2014-ben keresett fel minket. Leányfalun található nyaraló kertjét szerette volna megszépíteni, de nem volt rá kapacitása, ezért minket bízott meg a feladattal, melyet nagy örömmel vállaltunk.

Metszés

Az ajánlattétel és az ajánlat elfogadása után az elsődleges feladatunk az volt, hogy a kertben található elvadult cserjéket szakszerűen visszametsszük. Fontos lépés ez egy ilyen erdőhöz közeli területen, ahol a vadon növő fajok könnyen eluralkodhatnak saját kertünkben.

Földmunkák és támfalak

A metszések után a talajcsere következett: a meglévő gyepréteget lehántottuk és kijuttattuk a konténerbe. A támfalat terméskőből (mészkőből) építettük meg, mivel a ház színéhez és a kert hangulatához ez passzolt leginkább.

Öntözőrendszer telepítése

Figyelnünk kellett arra is, hogy a jelenlegi öntözőrendszert megfelelően alakítsuk át, mert a füves terület megnövekedett. Új szórófejeket is telepítettünk, hogy a teljes gyepfelület le legyen fedve. A régi vezérlőegység szintén kicserélésre került, mert a meglévő egy igen régi darab és már nem funkcionált megfelelően.

Gyepszőnyegezés

A végső stádiumban behordtuk a frissen rostált, trágyázott termőföldréteget, majd azt többszörösen letömörítettük, hogy később ne keletkezzenek mélyedések a gyepfelületen. Az utolsó lépés a gyepszőnyeg telepítése volt.

Végeredmény

A látvány gyönyörű, bár megrendelőnk elégedettsége ennél is fontosabb volt számunkra! Végre az egész család élvezheti a nyári meleget egy megújított csodaszép zöld környezetben!